lördag 27 november 2010

Tung snölöpning innan frukost

Imorse ringde väckarklockan 0800. Det var bara att pallra sig upp och äta en banan, dricka ett glas vatten och dra på sig vinterdressen. Det var -5 grader och lätt snöfall. Kom ut på parkeringsplatsen och avvaktade GPS signalen. Gissa om det var kallt de där 4-5 minuterna innan sateliterna började fångas upp.
Kändes verkligen mysko att springa på det ojämna tilltrampade hala snötäcket med nyfallen snö överst. Man fick parera, balansera, skutta i sidled för att hitta det rätta fotfästet. Men efter 2-3 kilometer fick man in vanan. Under ett 40 tal meter kom en grym nedförsbacke där jag började undra om man skulle sätta sig ner och kana ner, men jag lyckades småjogga ner utan att falla.

Det var riktigt tungt att springa i den porösa snön med vinden rätt i näbben. Men tog mig iaf runt utan att stanna, (även i uppförsbackarna).
Förfrös nästan tummarna då dessa sitter utanför vindskyddet på löparhadskarna. Måste hitta på någon lösning på det och kanske köra med en tumvante över. När jag väl kom hem och hade duschat så var ena tummen bortdomnad i typ 30 minuter.

Distans: 9,72 km
Tid: 00:52:30
Snitt: 5:24 min/km
Snittpuls: 165
Maxpuls: 175


2 kommentarer:

  1. Riktigt bra jobbat iaf :). Det var nog tur att vi ställde in imorgon, här vräker snön ner......

    SvaraRadera
  2. Hatar också den där lilla stunden innan gps:en hittar satelliterna. faan vad man fryser

    SvaraRadera