torsdag 16 juni 2011

Lyckad tävling

Kom ner till Heden runt 17:15 och började med 2km uppvärmnings jogg. Körde lite stretch i 5 minuter och lite löpskolning. Först skulle jag inte springa med spikskor men bestämde att jag skulle prova Puma Allaround och gjorde så. Först körde jag lite stegringslopp med vanliga mängdskor. Starten gick 18:20 och jag bestämde mig för att inte använda startblocken utan körde med stående start där jag bara hade stöd på ena foten mot ett av blocken. Jag gick ut lugnt i starten och försökte öka när jag fått upp farten lite. Planen funkade fint och jag kom in på en fin 3:e plats och ett brons med tiden 13,8 sek med manuell tidtagning.
kl. 19.00 startade längdhoppet. Mina planer var att bara göra ett fåtal hopp med tyvärr fick jag göra alla sex hopp för att försöka hoppa längre än killen som låg 3:a. Mitt första hopp mätte 4,40. Och killen från IFK Ystad hoppade 4,59. Så jag skulle hoppa 4,60 för att ta bronset. Jag hoppade inte med spikskorna då jag inte ville fresta på fötterna i onödan. Gjorde några hopp runt 4,45 och när jag skulle hoppa det sista och 6:e hoppet tog jag i för kung och fosterland. Det sista hoppet mätte 4,55. Och jag fick nöja mig med en 4:e plats. 5 ynka cm från bronset =(
Körde hem efter tävlingen och joggade ner 1,35km och körde lite stretch. Nu blir det vila fram till lördag. Hoppas inte längdhoppet tärde för mycket på knäna nu, känner lite ömhet just nu.

2 kommentarer: