måndag 20 juni 2011

Malmömilen 2011

Jag spurtade så gott det gick, men svårt att ta sig fram bland folkmassorna

Hilton -burgare

Lite mat och en öl på Hilton efter tävlingen

Nu har jag landat lite efter lördagens tävling och håller just nu på att tvätta och då passar det perfekt att skriva ner en liten berättelse om hur jag upplevde tävlingen.

Jag började dagen med att möta upp Dennis på Knutpunkten kl. 11.00 då vi hade bestämt att vi inte skulle göra om samma misstag som på Blodomloppet då vi körde bil ner och hade ett hellsike att hitta parkering efter all trafikkaos. Nu satte vi oss tidigt på tåget och det var ju inte bättre av att Malmömilen hade fixat till det med Malmötrafiken så att vi åkte gratis genom att visa upp startbeviset. När konduktören kom hade hon inte alls hört något från sina chefer om att detta hade avtalats, men vi slapp betala iaf.

När vi kom till Malmö (Triangelns station) gick vi till min mamma och hämtade nykeln till min systers lägenhet där vi skulle byta om innan tävlingen och duscha där efteråt. Nu hade vi drygt 3 timmar på oss innan starten gick så vi passade på att ta en fika på ett kafé i närheten. Skönt att bara slappa och ladda upp. Vi hade en otrolig tur med vädret med sol och inte en droppe regn. Perfekt löpväder. När klockan blivit 13.45 drog vi upp till lägenheten och nu fanns även Per (min systers pojkvän där). Systern är i Dalarna och vilar upp sig så vi fick vänligheten att låna lgh inför tävlingen. Den ligger perfekt i anslutning till Triangelns station och bara ett stenkasst från Malmö IP där tävlingen gick. Jag hade lite beslutsångest om vilka löparskor jag skulle använda, då det stod mellan Puma Complete Roadracer som bara väger 205 gram och mina New Balance som är betydligt tyngre med ortopediska inlägg som bara dem väger en del. Pumorna är ultra lätta med jag är väldigt ovan att springa med dessa. Innan på träning hade jag bara sprungit 9km som max och då var det intervaller på mjukt underlag. Men jag chansade och tog Pumorna iaf =)

Vi började värma upp strax efter 1400 och joggade runt 2km, körde lite stretch och löpskolning och lite koordinationslopp med stegrande fart. Träffade på Thomas, Daniel och Mats på uppvärmningen och vi snackade lite om målen med loppet och önskade varandra ett lycka till.

Jag ställde mig i startfållan för 45 minuters tiden och avvaktade starten genom att röra på mig och köra lite armhävningar för att hålla värmen uppe. Redan innan start kände jag lite smärta i höger fot. Tror det är en liten skvank inne i foten sedan längdhoppet i torsdags. Var lite orolig om foten skulle hålla ihop under loppet så de tunna skorna var en chansning.

Jag skulle försöka hålla ett 4.30 tempo som snitt och det höll ganska bra de första 3 kmna. Det var rejält trångt i början och man fick verkligen kolla var man satte ner stegen då det fanns både betongsuggor och staket mitt i banan. Lyckades iaf parera dessa hinder med elegans. 4:e km gick i 4,48 tempo, kände av lite mer smärta i foten nu och fick dra ner lite på farten för att inte göra skadan värre. Efter c.a 4,8 km kom Sydsvenskans 100m race och jag tänkte "FAN" varför inte! Och ÖSTE på så gott det gick fast man inte riktigt kunde köra fullt då det var massa löpare ivägen =( Ska bli kul att se hur långt det räckte när resultaten dyker upp under dagen. Rest. 4 km gick närmare 5 tempo än tänkte 4.30. Krafterna gick åt på 100m =) Men vad fan man måste ju prova =) Sista km kom krafterna tillbaka och jag kunde t.o.m. kosta på mig en spurt in i mål.

Nöjd med mitt nya pers trots skavanker i fötter och som vanligt en tävling i benen bara dagarna innan Malmömilen. Efter tävlingen och dusch gick vi till Hilton och åt lite mat tillsammans med min mamma. Därefter var det åter tåget till Helsingborg.

Idag känner jag fortfarande av höger fot så jag vilar även idag. Men imorgon blir det cykel och styrketräning på gymmet. Nu blir det mer fokus på att bygga upp styrkan inför utomhussäsongen i friidrottsgrenarna. Dessa är 200m, 400m, 400m Häck, Kula, tresteg, spjut, diskus och Malmö halvmarathon.

4 kommentarer:

  1. Stort grattis till nytt pers Adam! :)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat, ja denna gången hade du nog slagit mig ;)... (tur att jag inte var i Malmö :P) Kram

    SvaraRadera
  3. Emilia - Tack! Aaaaja, så fort gick det inte. Du hade nog hängt med bra. Du får komma igen på Malmö Halvmarathon istället. Kram ;-)

    SvaraRadera