söndag 1 maj 2011

Första Sydkustloppet avklarat!

Prisutdelning damer
Solen sken, men bara på höger kroppshalva =)
Nöjd med tiden - en najs träningstävling
Laddar dagarna innan tävlingen


Märks att det var svårsprunget i sanddynorna mellan 11-17km


Hade inte sovit i många timmar natten innan tävlingen. Grannarna har någon på besök som snackar högt mitt i natten varje natt i 3 dagar nu. Alltid runt 01.30 och 05.00. Ska snart upp och säga till dem.


Okay, alltså ingen superuppladdning som sagt. Men jag fick ta motionstävlingen som ett bra träningspass. Körde från Helsingborg runt 08:45. Lämnade frugan på jobbet innan men hon var tvungen att stänga affären då hon mådde väldigt dåligt. Förmodar att även hon sovit dåligt vilket påverkar hälsan i längden.


Var framme i smygehuk vid 10. Bytte om och tog bussen till starten vid 10:20. Träffade på en kille som också skulle springa loppet för första gången och vi snackade lite på vägen till starten. När vi kom fram var det bara att hämta ut nummerlapp och säcken till ombytet. Softade lite och träffade på Daniel och Thomas för ett litet snack. Skoj att träffa dem båda och Daniel in live för första gången då man bara setts på bloggen innan.


Började att värma upp lite smått med lätt jogg i drygt 1,5km samt lite stretching.


Starten gick exakt kl. 1200 och man fick ställa sig i ett led efter en sluttid som man trodde att man skulle klara. Jag ställde mig på 1,50. Första 10km gick med lätta ben och tiden 50,12.


Sedan började sandstigarna och då sänktes farten ganska rejält. Men jag ville inte stuka några fötter utan drog ner på tempot och kollade ner var jag satte ner dem. Passade även på att titta på utsikten och njuta av det fina vädret. Sista 3km var det åter asfalt och man kunde dra på lite bättre nu, men benen var rätt möra efter all sand och jag hade en liten känning i ena baksidan så jag ville inte dra på för mycket. Kom i mål på 1,50,16 och en 106:e placering.Tryckte i mig lite banan, dricka och lite korv för att återställa kroppen. Stretchade lite och kollade in prisutdelningen innan det var dags att köra tillbaka till Helsingborg för att hämta en sjuk fru på jobbet.


Mycket trevlig tävling som jag kan tänka mig att köra igen om ett par år. Tänkte köra Lerumsloppet nästa år om det går samma dag som Sydkustloppet.

3 kommentarer:

 1. Trevligt att träffas igen!
  Jag tyckte det var otroligt inspirerande med den varierade banan.. och det härliga vädret :-)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Låter som att det var ett bra lopp och jag som missade i år, ska självklart se till att vara med nästa gång... :)

  Du får se till att hitta ett lopp där du kan sola andra halvan nu! :)

  SvaraRadera
 3. Thomas - Ja alltid skoj att återses! Banan var kul och omväxlande =) och sol fick man fast bara på ena sidan ;-) Egentligen skulle man sprungit tillbaka till start för att jogga ner så man fick andra sidan besolad.

  Janne - Tack, klart du ska komma ner till Skåneland och springa nästa år.

  SvaraRadera