söndag 15 maj 2011

Personbästa slaget med 2min & 17 sek på 10km

Gruppfoto med IS Göta innan start
Efter uppvärmningen
Innan start i startgrupp 2
Efter målgång!

Körde mitt sista träningspass på torsdagen och körde då 2km uppjogg, 10x60sek i 3,55 fart. 2km nerjogg.

På fredagen blev det totalvila och uppladdning med mycket kolhydrater och vätska. Sov faktiskt bra natten till lördagen då jag i normala fall aldrig sovit bra innan en tävling, men nu var det ett undantag. Åt en bra frukost med fullkornsbröd, musli och vatten. Därefter jobbade vi i 3 timmar och jag fortsatte att ladda med kolhydrater i form av pasta, kikärter, grönsaker och tonfisk. Drack även kolhydrat dricka med jämna mellanrum.

Drog ner till gröningen vid 14 och mötte upp resten av Göta gänget och kl. 14.30 var det dags för gruppbild. Efter fotograferingen värmde jag upp med lite jogg och stegringslopp. Vid 15.30 var det dags för Eliten att starta. Jag stälde mig dock i nästa grupp då jag inte springer så snabbt än. Starten gick 15.33 och jag drog iväg med lätta steg. 1:a kilometern gick på 4,09, kände att det skulle jag aldrig orka hålla så jag drog ner tempot och andra km gick på 4,32. Sen väntade den fruktade backen och jag trampade på men drog ner ännu mer nu. Kämpade mig upp och denna km gick på 5.01. Sen tog det ett tag innan man repade sig efter backen. Km 4 på 4,45. 5km på tiden 23.11. 6km - 4,48. 7km - 4,44. 8km - 4,47. Nu ökade jag lite och 9:an på 4,33. Försökte spurta i slutet men nu var benen stumma. Så sista km gick på 4,40.

Efter målgången kände jag mig nöjd trots att målet var 45 min. Men det får komma senare i år, kanske redan på Malmömilen där det inte finns några backar som här i Hbg. Det nya PB lyder på 47,14. Persade med 2min och 17 sekunder =)

7 kommentarer:

 1. Grattis till ett fint pers!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Grattis till nya personbästa. Med en lite försiktigare start har du säkert ännu bättre tider i kroppen!

  Men man ska ju göra som gamle stavhoppsmästaren Bubka - sätta personbästa så många gånger som möjligt varje säsong och därför inte förbättra för mycket varje gång! :)

  SvaraRadera
 3. Roger - hade man fått prispengar för varje pers så hade det varit en idé. Men nu får jag gärna ta lite extra minuter om det går. Men jag gissar att det blir svårare att persa med flera minuter ju lägre tider man får. Kändes gött när jag persade på halvmaran från 2.06 till 1,48. Men sen blir det nog inte så många minuter åt gången =)

  SvaraRadera
 4. Grattis till nytt fint pers Adam!!!

  SvaraRadera
 5. Tack Daniel! Nu gäller det att börja tåla lite mer smärta och sattsa på bättre tider =)

  SvaraRadera
 6. Grymt jobbat! Det ser riktigt bra ut det där! GRATTIS!!!

  SvaraRadera