onsdag 9 mars 2011

6x800m med 90 sek ståvila

Igår kväll stack jag ut på ett pass med 6x800m. Det blev 90 sek ståvila mellan Intervallerna.
Värmde upp under 1,6km i 5,16 fart. Sen sprang jag på så gott det gick. Blev ca. 4,30 fart i snitt på 800:na. Kändes rätt okay och de nya New Balance skorna är underbara. Joggade ner i 2,2km.
Idag blir det vila och imorgon tänker jag jogga till gymmet och köra styrka, sen joggar vi hem igen. Ska försöka komma ut mer och lägger ner träningen i inomhushallen för den här gången.

3 kommentarer:

 1. Ser ut som mina åttahundringar brukar göra. Har du testat att dela upp i flera set, t ex. 2*4*800m med dubblad setvila mitt i passet? När jag gör det kan jag hålla både högre och jämnare fart genom hela passet. Tycker det blir lite effektivare träning.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Bra fart på 800ingarna! Härligt att skorna fungerar. Det vet man aldrig riktigt innan man verkligen provar. Den lilla testlöpningen på löpbandet i affären ger en bra indikation men räcker inte riktigt....

  MVH

  SvaraRadera
 3. Roger: Kul att du hittat min blogg =) ska prova ditt upplägg. Jag brukar köra det upplägget fast med 60m sprint. Men nu blir det mer distans så det skall testas.

  Lennart: Ja, börjar komma upp i fart nu. New Balance provade jag på löpbandet som sagt. Men Asicsen chansade jag på och köpte dem på nätet.

  SvaraRadera