onsdag 30 juni 2010

Åter på gymmet

Idag har jag börjat lite smått att komma igång med träningen efter vadskadan. Började med 15 min på motionscykel och körde styrka på bål, ben, vader, bröst och rygg. Imorgon blir det åter cykel, axlar och armar. Kändes riktigt bra att komma igång igen, men ska ta det lite lugnt med löpningen och hålla upp en vecka till.

måndag 28 juni 2010

Nya strumpor


Nu ska jag vila vaden i en vecka och sedan skall jag prova lite tajta strumpor som trycker in vaderna lite. Ska se om det hjälper vaden på traven.

söndag 27 juni 2010

Vaden spökar =(

Idag skulle jag ta mig ut på ett provpass för att se om 3 dagars vila hade återställt vaden som krampa i onsdags. Men tyvärr kom smärtan tillbaka efter 2,6km. Nu blir det längre vila och och nu få jag nog köra lite styrka och cykel för att ge vaden en längre vila. Ska börja med en vecka så får vi prova igen och se om det funkar att springa då.

lördag 26 juni 2010

Lugn midsommar


Vi hade en lugn och skön midsommar med god mat och ett par öl =) Vaden känns bättre idag, så imorgon prövar vi att springa lite.

onsdag 23 juni 2010

6km löpt ikväll

Ikväll körde jag en runda i Pålsjöskog i mina mängdskor. Det blev en hyfsad runda på 6km. En snitt fart på 5min/km. Puls: 162/172. Efter 6km fick jag kramp i vänster vad och fick avbryta löpningen. Det hjälpte inte att stretcha så jag tror att jag druckit för lite under dagen. Får ta igen det nu så jag kan köra lite intervaller imorgon om det känns bra i vaden.

Midsommar med grillning??

Inget midsommar firande på båt i år tyvärr =(

Men grillning får vi hoppas på att det blir av =)

Jag undrar om det blir väder till att grilla ute på Midsommarafton?? Ska till Systemet och bunkra lite öl och kanske någon vinare så man kan svalka sig i ev. värmebölja från grillen =)

Ingen runda igår

Det blev ingen löprunda igår kväll. Kände en liten ömhet i vänster baksida efter långpasset i måndags. Så det blev vila i form av fösterputsning i hela bostaden samt VM fotboll på det. Idag känner jag en ömhet i vänster axel, legat fel i natt förmodar jag. Men det ska nog inte påverka löparbenen som skall till att ta sig runt på dryga 60 minuter efter jobbet.

tisdag 22 juni 2010

Fantasi 44

Ser ut att vara en trevlig båt som inte är så vanlig i Svenska hamnar. Skulle vara skoj att äga en sådan som inte många andra har. För typ Bavaria finns ju överallt =(.

Kanske en lättare runda ikväll

Känns som jag kanske tar en lättare runda ikväll. Vill prova mina nya skor för att bara känna på känslan att springa i ultra lätta skor =) blir bara en kortare runda isåfall. Återkommer med feedback.

måndag 21 juni 2010

Lite svårsprunget i värmen

Idag tog jag mig ut på en lite längre runda i den gassande solen. Det blev 15,4km och kroppen fick verkligen kämpa för att ta sig runt. Förmodar att det var värmen som gjorde det lite jobbigt. Kändes lite som det gjorde på Göteborgsvarvet. Dock var farten lite bättre idag. En snittfart på 5,18min/km. Tänkte hålla ett snitt på 5,30 men har lite svårt för att springa i det tempot just nu. När jag springer så sakta så blir löpsteget tafatt och det känns som man håller igen. Så det blir nog mellan 5 - 5,20 fart på långpassen framöver. Pulsen idag var 165/175.

Efter löpningen blev det en dusch och sen cyklade vi till en Thai rest. som vi aldrig provat tidigare. Där blev det buffé för 49kr och ät så mycket du vill. Ett perfekt ställe efter ett långpass.

söndag 20 juni 2010

Aktiv vila

Festliga bestick!

Frugan njuter av maten

Idag tar jag en vilodag från löpningen. Vi har istället cyklat i 3 timmar och varit ute och käkat lunch. Blev en stor tallrik med kycklingpasta och sallad. Nu ska vi kolla Italien - Nya Zealand och kanske ta en timme på kudden efter det innan vi lagar middag. Sparar långpasset till imorgon måndag.

lördag 19 juni 2010

Bra distanspass

Börjar bli svårt att hålla igen nu när man springer. Skulle bara kört lite Prattempo idag men kunde inte låta bli att ösa på lite. Det blev totalt 10,5 km. Första 9,2km gick i 4,46 tempo som snittfart. Puls: 168/177. Joggade ner i 1,2km. Kändes rätt bra men blev lite stel i vänster baksida lår mot slutet av passet. Får se hur det känns under morgondagen, om det blir ett längre distanspass eller en vilodag. Har ju ett motionslopp den 30 juni, så man måste hålla igen lite på träningen så man inte sliter ut sig i onödan. Inga skador tack! Börjar kännas riktigt bra med löpningen nu. För drygt 2 månader sedan var ett 5,20 tempo lite slitigt men nu känns 5,oo ganska bekvämt. Ska försöka köra runt 4,00-4,10 på intervallerna så att ett 4,30 tempo känns bekvämt på tävling.

Någon som kollar bröllopet?


Jag kommer nog bara kolla sammandraget. Det räcker gott tycker jag. Finns ju bättre saker att göra som att sticka ut och springa, grilla eller kolla fotbolls VM. Vem vill sitta och titta på Robban på TV???

fredag 18 juni 2010

Hämtade de nya skorna idag

204 gram lätta =)

De nya skorna sitter som gjutna på foten. Hoppas kunna testa dem redan imorgon om det inte regnar i Pålsjöskog. Blir ett lättare pass på 60 min i kuperad terräng.

torsdag 17 juni 2010

Jobbigt pass utan frukost


Imorse skulle jag kört ett Intervallpass i Pålsjöskog men märkte ganska snabbt att det inte gick att köra så pass hårt utan mat innan. Började med 20min uppvärmnings jogg i 5.00 fart och började första Intervallen i 4.00 (3min). Vilade 1min och började nästa som jag sprang i 2 min när jag kände att benen inte ville hänga med. För lite bränsle i magen helt enkelt. Ska nog hålla mig till eftermiddags träning med laddad kropp när jag kör intervaller. Fortsatte iaf träningspasset och körde fartlek istället. Det blev totalt 8,1km i farter från 5,20 - 3,47. Puls: 160/178. Nu tar vi lite vila imorgon så blir det 2 längre rundor både Lördag och Söndag.

onsdag 16 juni 2010

Nya lättviktsskor


Har lagt undan ett par nya lättviktsskor, Puma Complete Roadracer 3. Ska prova dem till helgen.

Nytt gym i oktober

I oktober får vi ett nytt stort gym i Helsingborg. Dessutom mycket närmare hemmet. Ser fram emot att byta till ett annat gym efter 6 år på samma tradiga gym.

tisdag 15 juni 2010

Anmäld till Skanör - Falsterbo runt 1/2 marathon

Då var man anmäld till Skanör - Falsterbo Runt 2010 - halvmarathon. Så nu får träningen öka lite i träningsmängd och kvalitét. Bara att börja köra snabba och tunga Intervaller som börjar redan på torsdag.

Lätt början på veckan

Har börjat veckan lite lätt såhär i början på veckan efter Broloppet. Idag blev det lätt jogg i 30 minuter. Puls: 145/164. 4,6km. Körde bål & axlar i 40 minuter på det. Imorgon blir det en vilodag och på torsdag kör vi intervaller.

måndag 14 juni 2010

Ett första löppass efter broloppet

Idag sprang jag för första gången efter Broloppet. Det blev en lugn löprunda på 8,1km på dryga 42 minuter. Puls: 161/172. Fart 4,18/5,12min/km. Solen sken och fåglarna kvittrade i Pålsjöskog.

söndag 13 juni 2010

Broloppet 2010 - Nytt PB

Nöjd med medalj, ros och en STOR stark som pris!
Redo för regn i egentillverkat regnställ!

Syrran laddar med pasta, ej glass!


Då var broloppet avklarat. Är rätt nöjd med tiden trots att jag behövde stanna upp och stretcha ca. 600 m från mål då jag fick kramp i höger baksida lår och vad. Förlorade typ 2 minuter på det.

Jag och syrran tog bussen från Limhamn runt 1200 och var framme i Kastrup efter dryga 50 minuter. 30 minuter stillastående innan bron i bilkö. När vi väl var över släpptes vi av och fick gå i typ 15 minuter för att komma till målområdet. Där blev det 3 timmars stående väntan tills starten gick. Så länge man behövde pinka gick det bra för oss herrar men skulle man göra något mer än så så var det katastrof. Jag fick köa drygt 40 minuter för att dumpa avfall.

Var rätt trångt i starten med det flöt på betydligt bättre än på Göteborgsvarvet. Tunneln var grym, med dålig ventilation och bastuliknande förhållanden. Det var ingen vätskestation på drygt 4 km. Så fort man kom ut på Pepparholmen sken solen och man fick en härlig vind i ryggen. Sprang men lätta steg i 4.45 – 5.00 tempo till ca. 18km. 3km innan mål började det kännas i benen. Då började benen kännas lite stumma och stela. Ca. 600m innan mål kom krampen =( förlorade ca. 2 minuter p.g.a. detta. Men lyckades komma igång efter en stund och lyckades spurta om syrran in i mål =) Ännu en halvmara avklarad och ett nytt PB med dryga 18 minuter. Det nya perset lyder 1.48,38. Nu blir det Aktiv vila idag och så börjar träningen igen på måndag.

fredag 11 juni 2010

Sovit dåligt igen

Nu börjar jag bli orolig för morgondagens tävling efter 2 sömnlösa nätter av 3. Nu gäller det att Power sova inatt för att vara Fit for Fight imorgon. Inget kaffe idag och kudden redan vid 22. Har ändrat lite i designen idag, och ska fixa lite till under helgen. Ha en bra helg allihopa och nu stundar några veckor framför tv'n och VM fotboll. Blir att ladda kylen med öl och ta ett gäng efter loppet imorgon =)

onsdag 9 juni 2010

Ryggskott

Sov jäkligt dåligt inatt och legat konstigt också. Känner lite smärta i ryggen och misstänker att det kan vara ett lättare ryggskott. Körde iaf 45 minuter på bandet idag. 8km totalt. puls: 162/177 Fart: 5,41/4,27min/km. Körde även bål i 30 minuter. Ikväll ska vi till båtklubben och äta grillade hamburgare. Syrran kommer på besök med sin nya bil.

tisdag 8 juni 2010

Nya Fairline Squadron 70


Om man vann jackpotten på Lotto hade inte en sådan gjort ont. Hade den på besök i Hbg i helgen som var.

måndag 7 juni 2010

Sista långpasset innan broloppet

Idag skulle jag ha kört ett långpass i skogen men regnet öser ner hela dagen så jag tog mig till gymmet och sprang på löpbandet istället. Det blev ett lungt tempo, 6min/km och totalt 13km på 80 minuter. Puls: 157/166 Nu blir det vila imorgon och ett par lugna pass onsdag och torsdag. Nu ska jag snart börja ladda med kolhydrater så man pallar 21km utan att få kramp.

lördag 5 juni 2010

Vilse i skogen

Var ute i Pålsjöskog för att köra lite tröskelfart. Vaderna känns fortfarande lite stela men efter 20min uppvärmning kändes de rätt okay. Körde 20 min i trösklefart, ca. 4.30/4.40. Under tiden lyckades jag missa den gröna 10km slingan och kom helt bort från den tänkta rundan. Så det tog en bra tid innan jag hittade tillbaka igen. Rundan slutade med 14,2km totalt och första 12km gick i 5,02 fart som snitt. Puls: 166/176. Får se om det blir något distanspass imorgon, beror lite på hur vaderna känns.

Thailand here we come


Om drygt 2 månader väntar en underbar semester. Äta krabbor på stranden och dricka kall öl efter morgonjoggen =) Ska verkligen bli skönt efter 12 månaders jobb 6 dagar i veckan.

torsdag 3 juni 2010

Dagens Intervaller


Idag körde jag 15 min uppvärmning och 4x4min i 4,20 tempo. Puls: 156/175. Kändes rätt segt efter gårdagens 400m lopp då jag fuskade med nerjogg och stretching då diskus tävlingen började samtidigt. Men det är bara att bita ihop och köra på. Joggade ner 15 minuter efter intervallerna och körde 20 min bål på det. Nu blir det vila imorgon så får vi se vad jag hittar på för löpträning på lördag.

onsdag 2 juni 2010

2 medaljer på dagens tävling



Tävlingen i Eslöv, VDM gick rätt okay trots noll träning för distansen 400m och diskus. Kom 3:a på 400m på tiden 1.06,06 drygt 3 sekunder från perset. Får vara nöjd då jag endast sprungit långdistans de senaste 4 månaderna och ville absolut inte skada mig genom att chansa och ta i mer. I diskusen persade jag med dryga 3 meter. Det nya perset är 21,68m och ett Silver. Nu kan jag koncentrera mig på halvmaran nästa lördag i Malmö.

Bild från GV 2010



Man ser rätt sliten ut i den värmen som var på Göteborgsvarvet den 22 maj 2010.